Головна | Реєстрація | Вхід | RSSСубота, 18.05.2024, 20:51

Меню сайту
Категорії
Новини нашої гімназії [281]
Тут можна дізнатися про деякі події з життя гімназії
Новини освіти [105]
В цій категорії знаходяться матеріали про освіту України
Привітання. Запрошення. Оголошення [88]
Про все на світі [56]
Для вас, випускники гімназії! [84]
Корисні посилання і новини
До відома батьків [33]
Інтернет - безпека

В лютому відмічають Міжнародний День безпечного інтернету. Рекомендовані інформаційні ресурси:

Сайт Онляндія – безпечна веб-країна

Сайт про безпеку в Інтернеті від Google

Посібник «Освіта в сфері прав людини в Інтернеті»

Онлайн курс «Права людини та Інтернет»

Тренінгові вправи з безпечної поведінки в Інтернеті для дітей та молоді

Безпека і права



Безпека для малих і дорослих

"Я маю право"
Загальнонаціональний правопросвітницький проект
Онлайн школа
Віртуальна майстерня
Міні - чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наша кнопка

Форма входу
Головна » 2014 » Березень » 7 » До 200 - річчя з дня народження Т.Г.Шевченка
20:31
До 200 - річчя з дня народження Т.Г.Шевченка
 9 березня 2014 року Україна відзначатиме 200 років з дня народження видатного національного поета, художника, філософа - Тараса Григоровича Шевченка.  Шевченко - унікальне явище українського літературного процесу, вершинний представник національної культури нашої держави. Життя і творчість видатного українського поета, прозаїка, художника привертає все більше уваги дослідників і читачів, перед якими розкриваються складність його соціальних і філософських поглядів, їх співзвучність з сучасністю.
            Для нас Тарас Шевченко не тільки значиме явище історико-літературного минулого, але і, безумовно, частина сучасної культури сьогодення. Адже саме Шевченко відкрив світові національне буття українців, виконавши тим самим свою історичну місію генія і національного пророка, відстояв честь свого народу і вказав йому шляхи подальшого поступу. Тому, безперечним є той факт, що сьогодні, коли відбувається духовне відродження національної культури і освіти, всі повинні глибше відкривати для себе його скарбницю творчості.
           До 200-річчя Кобзаря із 24 лютого в школі розпочалися Шевченківські дні. Розпочалися вони із урочистої лінійки, на якій було оголошено про початок Шевченкіани, звучали вірші про Шевченка та аудіозапис поетового «Заповіта».
Для учнів 5-7 класів 25 лютого Сорока О.О., вчитель історії, провела заочну екскурсію до музею Тараса  Шевченка  в Каневі, діти переглянули фільм про експозиції музею, познайомилися із репродукціями найвідоміших полотен  Тараса. Вчителька розповіла їм про діяльність Шевченка-художника, про історію створення деяких картин та їх подальшу долю. Діти були дуже задоволені екскурсією, неначе дійсно побували в музеї.
28 лютого Потій Г. А., вчитель початкових класів , організувала виставку малюнків учнів початкових класів на тему «Твори Т. Шевченка очима дітей». Найбільше вразили глядачів роботи учнів 2 класу, виконані фарбами.
        3 березня для учнів 7-11 класів Терещенко Л. Ф., вчитель української мови та літератури, провела конкурсну гру «Шевченківське лото», в якій брали участь чотири команди. Кожна команда отримала картку, на якій було розміщено відповіді на питання ведучого за дев’ятьма розділами: «Числа», «Населені пункти», «Роки», «Назви творів», «Дати», «Цитати», «Прізвища», «Художні засоби», «Продовжити рядки». Перед учасниками ставилися питання, на які вони знаходили відповідь у себе в картках. За правильну відповідь команда отримувала фішку. Перемогли семикласники, які першими заповнили свою картку фішками. Діти отримали пам’ятні подарунки і гарний настрій.
4 березня старшокласники ( 9-11 класи) зустрілися за круглим столом «Жінки в долі Шевченка». Діти побачили нашого поета іншими очима, зрозуміли, що в особистому житті він був глибоко нещасливим, тому що завжди мріяв мати велику сім’ю, люблячу дружину, хатину біля Дніпра, він все життя шукав свою половинку, але так і не одружився. Старшокласники підготували цікаві повідомлення про коханих Тараса Григоровича, переглянули комп’ютерну презентацію із портретами жінок поета, читали присвячені їм вірші Тараса. Наостанок поділилися своїми враженнями про почуте і побачене, висловили своє співчуття Великому Кобзареві. Також цього дня семеро учнів школи стали учасниками Всеукраїнського конкурсу з українознавства «Соняшник», присвяченого 200-річчю Т. Шевченка.
        5 березня учні початкових класів завітали до літературної світлиці, відкритої Андрієнко О. В. На святі малеча читала вірші поета, було поставлено декілька сценок, звучали пісні на слова Шевченка. Усі дітки гарно вбралися у національні костюми, кожен вивчив по декілька творів поета, учні вразили присутніх виразністю та емоційністю виконання.
         6 березня для учнів 5 -11 класів було проведено поетичний марафон за віршами Т. Шевченка, в якому взяли участь бажаючі. Кожен із них вивчив по декілька віршів поета (найбільше – 12). Без зупинки поезія Кобзаря, яку читало 9 конкурсантів, звучала у нашій школі 35 хвилин. Перше місце отримали Губарчук Р. ( 6 клас) та Синичина А. (11 клас), друге – Домбровський А. (5 клас), Водоп’ян А. (9 клас), третє – Прокопчук В. ( 5 клас), Скупейко Є. ( 10 клас). Всі учасники марафону були відзначені солодощами.
         7 березня учні 9 – 11 класів узяли участь в тематичному конкурсі «Іду з дитинства до Тараса», організованому Інститутом Розвитку Шкільної освіти міста Львова, де виконували тестові завдання за життям і творчістю Шевченка.
Таким чином, Шевченківські дні у нашій школі пройшли успішно. Усі учасники отримали задоволення, але із Кобзарем ми не прощаємося, а говоримо «до побачення», тому що існує ще багато невідомих сторінок його життя, які ми обов’язково вивчимо. Т. Г. Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Т. Г. Шевченка – це святиня, якою ми  пишаємося і яку цінуємо. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.



            "Шевченківське лото"

          

      

       



Круглий стіл "Жінки в долі Шевченка"

       

Година спілкування "Безсмертний наш Тарас..."

         

     


Поетичний марафон

         



Категорія: Новини нашої гімназії | Переглядів: 586 | Додав: вчителька | Теги: святкування, Шевченко, День, народження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Новини гімназії
Новини про наше життя в школі
Наш відеозал
Відеоролики про наше життя в школі
Ми тут
Куди звернутись?
Національна дитяча гаряча лінія
***
Захист прав дитини
Для Вас
Електронні журнали та електронні щоденники

free counters
Сайти вчителів






Календар
Архів новин
Корисні посилання
























Prezentacii.com
Ваши линейки на рабочий стол
 © Ласкаво запрошуємо  2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz
Рейтинг@Mail.ru