Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 29.03.2024, 04:10

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Ваша думка » Питання дня » А як Вам шкільна програма і підручники? (( Думка - шумка))
А як Вам шкільна програма і підручники?
вчителькаДата: Вівторок, 28.02.2012, 02:13 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Мені за 50 роікв і я маю дві вищі освіти + педагогічне училище ( я не хизуюся перед Вами своїми досягненнями. Я констатую факти ). Я навчалася в радянській школі, де предметів було не так вже і багато, але вчили ми їх досконало. Правила граматики я не пам'ятаю. але пишу грамотно ( намагаюся !!! ). А тепер що діється? У дітей маса предметів, які дублюють один одного і забирають час ( вчити все рівно потрібно ). Я викладаю німецьку мову і бувають такі моменти, що потрібно внести якусь сторонню інформацію для " общего развития". Діти дивуються і питають: звідки Ви це знаєте?. Я з гордістю відповідаю: Я навчалася в Жовтокам'янській школі і в радянській школі. Дітям нашим важко це збагнути. У них щодня маса уроків і кожного дня нова тема, яку вчителі вимагають знати добре ще і додаткові завдання дають. Людський мозок може обробити масу інформації, але поступовими порціями. Тобто такими уроками, де можна весь урок нове вивчати і інтенсивно думати і уроки закріплення, і повторення, де мозок може і відпочити. А підручники? Мама моя рідна... Така думка, що їх писали ті, що за сало дипломи купили. На тобі небоже, що мені не гоже... У мене підручники в кожному класі іншого автора. Завжди дітям говорю на першому уроці нового навчального року: Ми з 2 по 11 клас вивчаємо Perfekt, а все інше повторюємо. А для дітей основа - підручник. А написані як!? Поки правило сам не прочитаєш в підручнику за 1965 рік, дітям пояснити не зможеш.. А якої думки Ви?
 
LariДата: П`ятниця, 23.03.2012, 23:34 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 1
Репутація: 1
Статус: Offline
Я з Вами цілком згодна. Ппограму і підручники складають ті люди, які до школи ніякого відношення не мають і ніколи не працювали в школі. Вони хочуть, щоб наші діти були розумнішими за нас, а маємо зовсім інше. Діти не встигають осмислювати програмовий матеріал, не те, щоб його ще й запам'ятати.
 
LehrerinДата: Субота, 24.03.2012, 02:55 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброї ночі Вам! Я згодна з Вами, що програму і підручники складають ті, хто зі школою і поруч не стояли. Моїй мамі 91 рік. У неї і зараз дуже гарний почерк і всі вірші , і пісні зі школи знає і постійно їх декламує. Закінчила 4 класи. А зараз. Минуло 2 тижні і діти вже слова не пам'ятають ( нім. мова). Говорять: ого, коли це було. На тому тижні. А вся причина в тому, що предметів напхали в шкільну програму, які тільки могли придумати. Дуже перегружена школа предметами, а підручники всяким мотлохом і надто заплутаним поясненням теми.

Повідомлення відредагував Lehrerin - Субота, 24.03.2012, 03:02
 
Ann_DemSДата: Вівторок, 11.12.2012, 22:26 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Зараз, наприклад, в початковій школі є нова програма з математики ( 2012 р.) Автори: О.В. Онопрієнко, С.О.Скворцова, Н.П.Листопад.
Також ці автори видали підручник та робочий зошит для учнів на друкованій основі, які повністю відповідають програмі.
Але підручники цих авторів не є безкоштовними. Держава забезпечує школи підручниками інших авторів ( хоча обидва підручники схвалені і рекомендовані Міністерством). Тому часто підручники не відповідають програмі.
 
Форум » Ваша думка » Питання дня » А як Вам шкільна програма і підручники? (( Думка - шумка))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Ваши линейки на рабочий стол
 © Ласкаво запрошуємо  2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz
Рейтинг@Mail.ru