Головна | Реєстрація | Вхід | RSSП`ятниця, 19.04.2024, 09:15

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Ваша думка » Питання дня » Чи доцільно вивчення іноземної мови починати з першого класу (Введення з наступного року вивчення іноземної мови в 1 класі)
Чи доцільно вивчення іноземної мови починати з першого класу
LehrerinДата: Вівторок, 28.02.2012, 01:41 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
Доброго дня Вам, шановні колеги і небайдужі! Почну здалеку. Коли я прийшла працювати в школу, то іноземну вивчали з 5 класу. І це, я вважаю, було вірно. В цьому віці у дітей більш розвинуте почуття відповідальності і стає більш стійкий інтерес. Мову починали вивчати з звуків, літер, складів, слів, речень і т.д. Дітям було цікаво. Вони уроки чекали з нетерпінням, хоча в 5 класі майже вся граматика і 4 години на тиждень. Уроки проходили на "ура". У мене багато роздаткового матеріалу і цікавих "фішок" для заохочувань ( завдяки інтернету). І діти, які з 5 класу вчили іноземну мову, знали її добре і в старших класах, хоча інтерес спадав. Але можна було провести урок і сказати: мети досягла, урок вдався. А тепер? Мову вчимо з 2 класу і зразу цілими реченнями, а потім вже через велику кількість уроків звуки і букви. Дітям не цікаво, стомлюються. Інтерес зникає. Я всі уроки в початковій школі проводжу з "песнями и плясками". Приходять діти до 5 класу, а тут дитинство і закінчується. Велика кількість нових предметів і всі вчителя "грузят по полной программе".
Дітям не цікаво на уроках іноземної, тому що багато вчити, а вони не встигають. Весь додатковий матеріал лежить. Тут хоч слова з ними зазубрити і в діалоги і розповіді оформляти. Зараз вчать іноземну гарно ті діти, що встигають по всіх предметах. Таких одиниці. А раніше вся маса працювала. Так я питаю Вашу думку: Чи доцільно вивчати мову з першого класу?


Повідомлення відредагував Lehrerin - Вівторок, 28.02.2012, 01:42
 
LariДата: П`ятниця, 23.03.2012, 23:38 | Повідомлення # 2
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Нагороди: 1
Репутація: 1
Статус: Offline
Її доцільно починати вивчати ще з дитячого садка у формі гри. Щоб не було ніяких оцінок, щоб діти вчили через цікавість, а не задля оцінки.
 
вчителькаДата: П`ятниця, 23.03.2012, 23:51 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Адміністратори
Повідомлень: 3
Нагороди: 0
Репутація: 0
Статус: Offline
Ой, а я знаєте, з Вами не згодна. Мову можна іноземну там вивчати з дитячого садка, де в побуті діти користуються цією мовою або живуть в такому районі, де ця мова звучить часто, а так.. Вибачте, але самий оптимальний варіант - 5 клас! Не раніше! Якщо дитина обдарована, то Хай Вам Бог, як кажуть, допомагає. Але таких одиниці, особливо в наш час. Таке враженя, що розумні діти на інші планети переселились
 
Форум » Ваша думка » Питання дня » Чи доцільно вивчення іноземної мови починати з першого класу (Введення з наступного року вивчення іноземної мови в 1 класі)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Ваши линейки на рабочий стол
 © Ласкаво запрошуємо  2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz
Рейтинг@Mail.ru